Een mondkapje bestellen online: zo herken je slechte kwaliteit

Wil jij online een mondkapje bestellen, bijvoorbeeld omdat deze een afbeelding heeft van jouw favoriete stripheld of bandlogo, dan zal je zien dat er voldoende aanbod is. Het probleem met online winkelen is dat je het product dat je aanschaft niet kunt zien. Daar staat tegenover dat de prijzen online vaak wel aanzienlijk goedkoper zijn. Een mondkapje bestellen online is niet zonder risico’s, maar je kunt de risico’s we zo klein mogelijk maken. Met de onderstaande informatie en tips herken je slechte kwaliteit al voordat je op de bestelknop drukt.

Geen mondkapje bestellen zonder de specificaties te lezen

Allereerst lees je de productspecificaties goed door. Zie je een mondkapje dat erg goedkoop is, dan is daar vaak een reden voor. Je zult niet de eerste zijn die een miniatuur mondkapje opgestuurd krijgt omdat je alleen naar de prijs gekeken hebt en niet naar de afmetingen. Lees daarom de specificaties goed door en let dan op de volgende punten:

  • Het materiaal: als je een mondkapje gaat bestellen, kijk dan of het gemaakt is van een goed ademend materiaal. Synthetische stoffen zijn te warm. Katoen is het beste materiaal.
  • Het aantal lagen: een mondkapje met één laag stof biedt niet voldoende bescherming. Zorg ervoor dat het mondkapje dat jij gaat bestellen minstens twee stoflagen heeft.
  • De afmetingen: een mondkapje moet goed zitten en aansluiten. Let dus op de afmetingen. Een mondkapje van 14 cm x 24 cm of iets daar in de buurt is voor een volwassen persoon prima.

Bekijk klantenrecensies

Veel online verkoopplatforms geven gebruikers de mogelijkheid om verkopers een score te geven. Ook zijn er onafhankelijke websites waar je recensies kunt vinden over mondkapjes en verkopers. Doe altijd even wat onderzoek voordat je je mondkapje gaat bestellen en lees over de ervaringen van de klanten die je voor gingen. Zij weten het beste hoe het is om deze te dragen, want zij hebben het al gedaan.

Kies voor een Nederlandse verkoper

Het is mogelijk om een mondkapje te bestellen bij winkels die over de hele wereld verspreid zijn, maar het beste kies je een Nederlandse verkoper uit. De kwaliteit van producten in Nederland is over het algemeen goed en dat geeft wat meer zekerheid. Er zijn ook andere redenen waarom je beter voor een Nederlandse winkel kiest:

  • Alles wordt in het Nederlands gecommuniceerd. De klantenrecensies zijn Nederlands, de productspecificaties zijn in het Nederlands en de klantenservice spreekt ook Nederlands.
  • Moet je je mondkapje toch retourneren, dan is dat veel gemakkelijker als je dat naar een Nederlands adres kunt doen.
  • Het assortiment van een Nederlandse verkoper is aangepast op de unieke situatie in ons land. Je weet dus zeker dat je een mondkapje gaat bestellen die in Nederland als geschikt wordt gezien.

Kwaliteit is belangrijk

De niet-medische mondkapjes die je in Nederland mag dragen hoeven niet aan kwaliteitseisen te voldoen. Toch is kwaliteit belangrijk, want je wilt een mondkapje kopen die goed functioneert. Met de bovenstaande informatie doe je dat net zo gemakkelijk online. Heb jij klachten, maak dan een afspraak voor een Coronatest.