Investeren in 2022

Investeren in 2022. Waar kun je aan denken?

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die ervoor kiezen om hun geld te investeren en daar zijn meerdere redenen voor. Een van deze redenen is dat geld wat op de bank staat zo goed als geen rente meer oplevert. Door de inflatie is het ook nog eens zo dat dit geld door de jaren heen minder waard wordt. Een van de manieren om jezelf tegen deze waardedaling van geld te beschermen is door Zilver kopen bij Goudzaken. Zilver is een waardevast edelmetaal welke erg gewild is. De verwachting is dan ook dat de waarde van zilver door de jaren heen alleen nog maar verder zal stijgen. 

Het investeren in aandelen 

Een van de bekendste manieren van investeren is het investeren in aandelen. Deze manier van investeren is erg geliefd vanwege het feit dat dit opbrengsten met zich mee brengt. Denk hierbij vooral aan het dividend dat vele bedrijven uitkeren aan investeerders. Het investeren in aandelen brengt daarnaast echter ook zeker risico’s met zich mee. Zo zie je in een crisis dat de prijzen van aandelen heel erg hard kunnen dalen. De waarde van goud zal daarentegen minder last hebben van een crisis, Zie meer over de mogelijkheden om gouden munten te kopen. 

Edelmetalen zijn een goede investering 

Goud is dus een investering waarbij je minder last zult hebben van een fluctuatie in waarde. Dit maakt goud net als andere edelmetalen zoals zilver over de langere termijn een relatief veilige manier van investeren. Ook raden veel ervaren investeerders aan om een brede spreiding te hebben van verschillende investeringen. Dit is een manier om meer zekerheid aan te brengen. Een investering in edelmetalen past dan ook heel erg goed in een breed gespreide inversteringsportefeuille.  

Let hierop wanneer je goud koopt

Een populaire manier om in goud te investeren is door het kopen van gouden munten. Er zijn echter wel een aantal dingen die je moet weten voordat je gouden munten koopt. Zo is het goed om je te beseffen dat er verschillende soorten gouden munten zijn. Wanneer je gouden munten koopt als investering is het aan te raden om munten te kopen die het goedkoopste zijn per gram. De meest verkocht munt in Nederland is de Maple Leaf munt.