Gedegen hypotheekadvies verkrijgen in Almere

Gedegen hypotheekadvies verkrijgen in Almere
Hoog kwalitatief hypotheekadvies bestaat niet alleen uit het inzicht verschaffen in de verschillende mogelijke productmerken maar ook in het inzicht aan uiteenlopende risicoscenario’s. Het hypotheekadvies wordt op zo een manier gegeven dat er nooit een scenario zou ontstaan waardoor je nieuwe huis verkocht zou moeten worden. Dit is belangrijk gezien een hypotheek doorgaans een lange looptijd kent waardoor persoonlijke situaties vaak kunnen veranderen. Het hypotheekadvies in Almere wordt objectief en zonder commerciële belangen en commissies aangeboden. Jouw mogelijkheden betreft het afsluiten van een hypotheek worden bij vrijwel alle mogelijke geldverstrekkers bemiddeld en daarbij wordt het financieel product geselecteerd dat het beste bij jouw persoonlijke situatie past. De geboden informatie betreft de dienstverlening is conform de wet en regelgeving van het hypotheekadvies en het provisieverbod dat vanaf januari 2013 van kracht is. Hierdoor kan de consument verschillende hypotheekadviseurs qua prijzen en aangeboden diensten objectief met elkaar vergelijken. 

 Het inwinnen van hypotheekadvies
Een kennismakingsgesprek aangaan is altijd volledig vrijblijvend en zonder kosten. Hierbij wordt je geïnformeerd over wat de adviseur voor je kan betekenen en wat het hypotheekadviestraject inhoudt. Hierbij krijg je dan ook het Dienstverleningsdocument hypotheken waarin uitgebreid beschreven staat wat je van de hypotheekadviseur kunt verwachten. Alle hypotheekadviseurs bieden dit document aan waardoor je de kosten en de aangeboden dienstverlening objectief en onafhankelijk kunt beoordelen. Bovendien ontvang je daarnaast ook het Hypotheek Garantie Certificaat die je een aanzienlijke voorsprong op je concurrentie biedt. Dit komt doordat je hiermee kan laten zien dat je goed geïnformeerd bent over de hypotheken die jou geboden kunnen worden en je daarmee meer garantie biedt aan de verkoper. Het certificaat is tot zes maanden geldig en je kunt zo binnen enkele dagen je hypotheek bij de bank laten goedkeuren.

De vier fasen van hypotheekadvies inwinnen
Het volledige traject van het verkrijgen van hypotheekadvies bestaat uit vier fasen en begint eigenlijk altijd al voordat je een nieuwe koopwoning gevonden hebt. Voordat je naar geschikte woningen gaat zoeken wil je als consument meestal weten tot welke prijs je een woning kunt kopen. De eerste fase van het traject bestaat uit de kennismaking en inventarisatie van je budget. De volgende stap gaat over het berekenen en analyseren van de meest geschikte hypotheek. In de derde fase wordt een uitgebreid advies gevormd en ten slotte wordt in de vierde fase de hypotheek voor je bemiddeld en ontvang je het Hypotheek Garantie Certificaat.