Van Zon arbeidsbemiddeling

Tips om de juiste medewerker voor je vacature te vinden

De vraag naar personeel loopt in een rap tempo op. In het tweede kwartaal van 2021 bleek het aantal vacatures zelfs hoger te zijn dan het aantal werklozen. Dan maakt het voor werkgevers lastiger om goed personeel te vinden. Om jouw kansen hierin te vergroten, hebben we een aantal tips voor je.

Zoek via eigen personeel

Gooi het balletje op bij je collega’s. Zij hebben allemaal een eigen netwerk en kennen vaak veel mensen die dezelfde opleiding hebben gedaan en dus in hetzelfde vak zitten. Het mooie hiervan is dat je eigen personeel vaak goed kan inschatten of zij bij het bedrijf passen. Daarmee is de kans groter dat je een geschikte kandidaat vindt. Bovendien bespaar je op wervingskosten.

Maak gebruik van social media

Slinger de vacature het wereldwijde web in. Dat doe je niet alleen met behulp van vacaturessites, maar tegenwoordig ook met social media. Elk bedrijf heeft vandaag de dag wel social media én volgers. Je bereikt snel veel mensen en je eigen medewerkers, oftewel je eigen ambassadeurs, kunnen de vacature ook weer delen met hun netwerk. Zo komt de beschikbare functie snel onder ogen bij veel mensen.

Gericht adverteren op social media

Daarnaast heb je op Facebook en LinkedIn ook speciale advertentiemogelijkheden voor het werven van sollicitanten. Een mooie functie waarmee je de vacature precies kan laten zien aan de juiste doelgroep. Je kunt hierbij een doelgroep selecteren op basis van locatie, werkervaring, functie en nog veel meer.

Specifieke branche? Schakel een uitzendbureau in

Zoek je alleen personeel in een specifieke branche of voor een specifieke functie? Dan is het verstandig om een gespecialiseerd uitzendbureau in te schakelen. Bijvoorbeeld Van Zon Arbeidsbemiddeling, een uitzendbureau dat zich specifiek richt op de sectoren bouw, infra, productie en schoonmaak. Een uitzendbureau is dagelijks bezig met werving en selectie en heeft een groot netwerk met werkzoekenden in de branche waarin jij opereert. Het scheelt jou enorm veel tijd en werk. Uiteraard kost het je wel wat, maar het levert je wel goed en gekwalificeerd personeel op en daar gaat het natuurlijk om.