Je huis verkopen met de hulp van een verkoopmakelaar

Jaren geleden kocht je het huis van je dromen. Dat was het destijds in ieder geval wel, maar inmiddels zijn je woonwensen veranderd. Misschien zijn je kinderen het huis uit, wil je een eigen kantoorruimte in huis of wil je verhuizen van een grote stad naar een dorp. Wat de reden ook is, om de stap naar een nieuwe woning te maken, zal je eerst je huis moeten verkopen. Dat is een bijzonder proces waarbij er veel op je afkomt. Een verkoopmakelaar kan je helpen bij het verkoopproces. In deze blog lees je wat de verkoopmakelaar voor je kan doen.  

Marktwaarde bepalen

Het bepalen van de marktwaarde van je woning is een belangrijk eerste onderdeel wanneer je besluit je huis te verkopen. De makelaar Hattem is als Register Taxateur bevoegd door het Nederlands Register voor Taxateurs om de waarde van je woning te bepalen door middel van een taxatie. Zo weet je zeker dat je een betrouwbaar, onafhankelijk en kwalitatief taxatierapport krijgt. 

De juiste koper

Voor jou als eigenaar van de woning is het lastig om de juiste woningzoeker te vinden. Het is frustrerend als je steeds kijkers krijgt die vervolgens aangeven dat de woning toch niet bij ze past. Een aankoopmakelaar is gespecialiseerd in de woningmarkt en de buurt en weet precies de juiste woningzoekende te vinden voor jouw woning. Dat maakt het verkoopproces een stuk effici├źnter en sneller. En jij krijgt minder mensen over de vloer.

Juridische aandachtspunten

Naast het bepalen van de marktwaarde en het vinden van de juiste koper, coacht een verkoopmakelaar je bij alle stappen. Jullie doorlopen samen ook alle juridische aandachtspunten. Als je je huis gaat verkopen, moet je namelijk rekening houden met bepaalde rechten en plichten. Het is erg vervelend als achteraf blijkt dat er bepaalde zaken niet goed zijn gegaan of geregeld. Daarom is het belangrijk om te weten welke rechten jij als verkoper hebt en welke plichten je tegenover de koper hebt. Een verkoopmakelaar brengt je daarvan op de hoogte. 

Waar heb jij hulp bij nodig? 

Jij bepaalt zelf waar jij in het verkoopproces geholpen bij wilt worden. De verkoopmakelaar kan je begeleiden in het hele proces, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen hulp te krijgen bij het vinden van de juiste koper. Of misschien wil je alleen de marktwaarde van je woning weten of een bouwkundige keuring laten uitvoeren? Al vraag je alleen advies, de keuze is aan jou. Weet je echt niet waar je moet beginnen of hoe je het moet aanpakken? Dan raden wij je zeker aan om een verkoopmakelaar in te schakelen.