4x tips: geld besparen met rolgordijnen

Wist jij dat je geld kunt besparen met rolgordijnen? Een rolgordijn is een goedkope vorm van zonwering. Toch kan de prijs oplopen als je niet goed oplet tijdens jouw aankoop. Of je nu gaat voor een standaard maat of voor maatwerk, als je maar alert bent met het toevoegen van luxe opties. Ook kun je energie besparen met rolgordijnen. Lees hier hoe je kunt besparen met rolgordijnen!

1: Verduisterend rolgordijn = isolerend

Veel warmte verloren gaat via het raam. Een manier om minder warmte te verliezen via de ramen, is het verbeteren van de isolerende functie van gordijnen. Hier kun je jouw verduisterende rolgordijnen samenstellen en zijgeleiding toevoegen. Zo zal er minder warmte ontsnappen via het raam. 

  • Dankzij goede isolatie en verduisterende coating zijn de stookkosten een stuk lager
  • ‘s Winter houden rolgordijnen met zijgeleiding profielen de warmte binnenshuis
  • Jouw energieverbruik vermindert aanzienlijk

2: Rolgordijn slim ophangen & energie besparen

Hang jouw raamdecoratie niet voor de verwarming. De warmte zal dan direct verdwijnen via het raam. Het is zonde om voor niets te stoken! Zorg er bovendien voor dat jouw rolgordijnen ’s avonds en ’s nachts gesloten is. De warmte blijft op deze manier langer binnen. Dit is niet alleen goed voor de energiebesparing, maar ook nog eens een stuk gezelliger. 

In de zomer kun je het rolgordijn in de slaapkamer het best dicht laten overdag. Hierdoor houdt je meer warmte buiten en blijft de kamer een aangenamere temperatuur. In een koelere kamer heb je immers geen airco of ven nodig!

3: Online rolgordijnen samenstellen!

Webshops zijn niet meer weg te denken in onze samenleving. Toch zijn sommige mensen nog terughoudend met het online aanschaffen van raamdecoratie. Er zijn veel redenen om het rolgordijnen online te regelen. Zo is er een veel breder aanbod dan in de winkels, je hebt keuze uit alle merken én je kunt op zoek gaan naar de beste prijs. Stel jouw verduisterende rolgordijn met zijgeleiding dus hier samen: www.rolgordijnenexpert.nl.

4: Maatwerk zonwering hoeft niet duur te zijn

Van alle rolgordijnen, zijn de rolgordijnen op maat het meest populair. Waarom? Het past altijd precies, op elk type raam. Maatwerk hoeft niet altijd duur te zijn. Het is er in elke prijsklasse. Een rolgordijn op maat bijvoorbeeld is een goedkope vorm van binnen zonwering. De prijzen verschillen per uitvoering, want als je kiest voor veel extra opties dan zal de prijs wel hoger worden.

  • Ga voor een basic rolgordijn zonder luxe opties als cassette en elektrische bediening. 
  • Ook bij een klein formaat tot 1.20 meter komt de prijs voordeliger uit. Dit heeft te maken met de hoeveelheid doek en het smallere systeem.
  • Neem een kunststof ketting i.p.v. een metalen ketting. 
  • Geen extra opties maakt goedkoper: geen beklede onderlat, extra opties en luxe accessoires.